петък, 17 януари 2014 г.

Препъвайки се към вечността - един обикновен човек в сферата на просветлението

Книгата  Препъвайки се към вечността е продължение на традицията от духовните мемоари започнала с Изповедите на Свети Августин преди 1600 години. Подобно на книгите  Автобиография на един йогин на Парамаханса Йогананда и Учението на Дон Хуан на Дон Хуан, по един много увлекателен начин тя разкрива на читателите нови преживявания и начини да погледнат на живота като съпреживяват живота на автора. А в случая, живота на Майкъл Фишман не от най-розовите и гладки.

"Пътуването на Майкъл Фишман разкрива как страховете и негативните емоции могат да бъдат трансформирани в любов, състрадание и по-висше съзнание, когато ученика има искрена връзка с мъдър учител.”

Дийпак Чопра

“Препъвайки се към вечността има дълбоко знание, хумор и моменти на благодат. Със сигурност тази книга ще те вдъхнови колко по-добри могат да бъдат живота ти и света с помощтта на медитация, служба към другите и дълбока благодарност."
Карол Клайн

"Мемоарите на Майкъл Фишман са сърдечни и искрени. Той преодолява трудно детство и живот изпълнен с несигурност и провали, което му помага да води голямо духовно движение"
Ейми Уейнтрауб

"Препъвайки се към вечността е една от най-увлекателните книги, които съм чел. Книгата е изпъленена с драматични моменти, изключително много практична мъдрост и разцъфването на автора в любов и отдаденост. Всичко това е описано по-един неповторим начин с характерното за него чувство на хумор. Книгата също ни разкрива и аспекти от личността на  Шри Шри Рави Шанкар, основател на Изкуството да живееш   и личния учител (гуру) на Майкъл Фишман по толкова интимен начин, което знание е от изключителна полза за всеки, който би желал да задълбочи връзката си със своя духовен учител.”

Константин Драгов

Книгата може да бъде закупена в центровете на Изкуството да живееш, във всички книжарници, както и поръчана онлайн от магазина на Изкуството да живееш, или на имейл shop@ayurvedabio.com