сряда, 19 юни 2013 г.

Спомени от аюрведичния готварски курс с Уейн Федърстоун и Фондация Изкуството да живееш

 Между 28 май и 9 юни тази година се проведе първият за България курс по аюрведично готвене, организиран от фондация Изкуството да живеш с водещ Уейн Федърстоун, аюрведичен готвач и автор на книгата "Happy, hyper or heavy? Which food makes you happy?" (Щастлив, трескав или тежък? Коя храна те прави щастлив?). 


Той е преминал през обучения в Индия, Холандия и Канада и от 2006 година обикаля цяла Европа, за да води семинари, курсове и лекции по аюрведично готвене. Уейн е известен със спокойния си подход, обяснява всичко нагледно и залага на споделеното преживяване. С участниците в курса той разкри основополагащите принципи на аюрведичното хранене и го определи като акт на свързване с природата, от която сме част и ние.
А ето и какво споделиха някои от участвалите в курса, който се проведе в София, Шумен и Стара Загора: 
= = =
Изживяването е абсолютно завладяващо и много богато на емоции и приятни усещания. Точно като храната, която Уейн ни приготви с толкова любов, веселие и лекота!!! Изключително преживяване! Моите причини да посетя курса бяха да се науча да приготвям храната вкусно и полезно. Очакванията ми бяха надминати.
Добромира
= = =
Курсът: забавен, много повече от готвене, вдъхновяващ, щастлив :) 
Много приятен старт на запознанството с Аюрведа. 
Денислава
= = =

Срещнах се с интересни хора. Времето прекарано на курса за мен беше пълноценно и добре прекарано. Много ми хареса, че всеки ден менюто беше много разнообразно.
= = =

Интересна, познавателна и духовна среща по темата за аюрведичното готвене! 
Беше приятно преживяване и провокиране на интереса ми в тази посока, както и на способността това знание да се представя интригуващо на другите.

С благодарност към организаторите и Уейн Федърстоун, 
Светлана
Прекрасни преживявания! 
Научих много, нахраних се вкусно, здравословно и леко! Беше забавно, но и добре - сериозно, сериозно поднесената информация направи преживяването още по-приятно! Полезно! Инспириращо! Успокояващо!

= = =

Среща с вкуса, с познание, с хора, с учител. Експеримент със себе си - ползотворен.

БЛАГОДАРЯ! :)

= = =

Причината да дойда на готварския аюрведичен курс е, че имам здравословни проблеми с храносмилането. След тези четири дни с тази прекрасна храна определено се чувствам по-добре. Повиши се жизнеността ми.

Фондация Изкуството да живееш

Няма коментари:

Публикуване на коментар