четвъртък, 3 април 2014 г.

Зареждащ курс Изкуството на дишането - Програма за здраве и щастие с Милена Митева се проведе във Велико Търново през март

Невежеството е корена на страданието. Какво е невежество? Ти мислиш, че това, което е непостоянно е постоянно. Ти мислиш, че това, което се променя, не се променя. Това, което не е радост, е радост, това, което не е Аз, е Аз. Аз не съм тялото, но мислиш , че „Аз съм тялото”. Аз не съм мислите или емоциите, но мислиш, че "Аз съм моите мисли и емоции".
Ти чувстваш, че тялото не се променя, но тялото се променя постоянно. Всеки ден то се променя. На всеки 24 часа кръвта се обновява. На всеки пет дни тъканта на стомаха се променя. Лекарите казват, че за един месец цялата кожа се изменя. За една година всяка клетка на тялото се променя. Ти никога не си се замислял или разбрал, че тялото ти е като река. То подлежи на промяна през цялото време. Тялото ти има съвършено нови клетки всяка година.
За една година всичко старо умира и изчезва. Ти имаш нови клетки. Тялото ти е ново.Умът ти е нов. След като си осъзнал тази истина, можеш да идентифицираш старите си страхове или себе си.
Невежество е да се вкопчваш в миналото. Да се захващаш за това и онова и да имаш някаква идея кой си ти. Хората мислят, че е похвално да знаеш кой си и да имаш идея за това. Аз ти казвам, ако ти имаш представа кой си, значи с теб е свършено, заседнал си. Ти не знаеш кой си, това е правилното отношение. Ти се променяш всяка минута и продължаваш да го правиш постоянно. Точната представа за това кой си ти, те унищожава напълно. Спира твоето развитие и слага бариера на твоите възможности.


Ето какво споделиха нашите участници след курса:
Много добра методическа и професионална подготовка от страна на фондация Изкуството да живееш. Отлично владеене същността на материята. Милена Митева е прекрасен човек. Силно любящ човек и педагог. Живейте за мига!!! Бъдете винаги тук.
Иван
Щастлива съм, че дойдох на курса на фондация Изкуството да живееш, запознах се с прекрасни хора, изживях такива хубави моменти, че не мога да го опиша.
Армине

Чувството ми от курса на фондация Изкуството да живееш е неописуемо с думи….Чувствам се сближена с божественото…Невероятно пречистване на душата!!! Никога не съм се чувствала толкова спокойна! БЛАГОДАРЯ!
Силвия

Курса Изкуството да живееш ми даде повече жизненост и вяра в живота, който ми предстои. Вярвам, че ще постигна това, което съм мечтала.
Илиана

Курса Изкуството даживееш е нещо много различно от всичко, което ми се е случвало досега. Развълнува ме много, обогати ме душевно и емоционално, зареди ме с енергия, жизненост, свежест, вяра и приятели, близки по душа.
Ваня

От много време търсех това, което получих – знания и умения да помогна на себе си и на околните. Сърдечно благодаря на Милена Митева и фондация Изкуството да живееш!
Диана

Благодаря за всичко! Научих много от курса Изкуството да живееш! Има още много да уча! Благодаря, че ви има на този свят! Бъдете благословени! С обич!
Кристина

От сърце безкрайно ви благодаря! Научих много неща, с помощта на които се надявам изцяло да науча изкуството да живея. Бог да ви благослови!
Севдалина