четвъртък, 25 април 2013 г.

По-здрави и енергични със Свами Джотирмая | Изкуството да живеш


По-здрави и енергични чрез медитация

Съвременният начин на живот е силно повлиян от стреса и негативни емоции като гняв, омраза, страх и други. Според медицината повечето от болестите днес като високо кръвно налягане, диабет, рак, артрит се на психосоматична основа дължейки се на стреса. Медитацията е лесна за практикуване и е най-ефективният начин за освобождаване от стреса и постигане на спокойствие на ума и здраве за тялото.

Медитацията е универсална и преминава отвъд различията на възраст, религия, народност и култура. Всеки, където и да е, може да практикува медитация. Всъщност, медитацията днес се е превърнала в необходимост, защото всички търсим начин да постигнем мир и щастие в живота.

На срещите в София и Варна, Свами Джотирмая ще даде на участниците знание за комплекса тяло, дишане и ум и как лесно чрез медитация могат да постигнат хармония в себе си. Участниците ще имат възможност да преживеят медитация, която ще бъде водена на живо от Свами Джотирмая.

Предимства от медитацията за тялото:
  • по-ниско кръвно налягане;
  • контрол над безсънието;
  • намалени нива на лактаза в кръвта;
  • подобрена имунна система;
  • повишена жизненост на тялото;
  • подобрено общо здравословно състояние на тялото.

Организатор на събитието България Медитира е фондация Изкуството да живееш - неправителствена образователна и хуманитарна организация с идеална цел. Фондация Изкуството да живееш е основана през 1981 г. от Шри Шри Рави Шанкар, световен лидер и хуманитарен деец. Изкуството да живеш предлага програми за освобождаване от стрес чрез дихателни упражнения, йога и медитация. Тези програми са помогнали на милиони хора в 155 страни.


Водещият на събитието е Свами Джотирмая - специално поканен от българския клон на фондация Изкуството да живееш за водещ на България Медитира. Свами Джотирмая е старши инструктор и лечител на фондация Изкуството да живееш. Той набра популярност в България през последните 3 години с курсовете си по медитация и лечебните си сесии.

Силата на медитацията
Въпрос: Когато обществото е изправено пред безброй предизвикателства като бедност, конфликти, безработица, корупция и други как очаквате от мен да седна и да медитирам, когато има толкова много неща, които трябва да се направят?
Отговор: Медитацията ти дава вътрешната сила да поемеш отговорност, за да направиш промяна за себе си и заобикалящия те свят. Когато умът е спокоен, вместо да е трескав, човек започва да влияе на средата около себе си по положителен начин.

Въпрос: Защо човек трябва да медитира? С какво медитацията допринася за човешкия живот?
Отговор: Почивка и покой за ума - Възстановяване на тялото - Подмладяващ ефект - Разпространява щастие и мир - Донася усмивка на лицето, която трудно може да бъде разклатена - Лекува и хармонизира - Помага за по-ефективно справяне с работата и времето - Подобрява комуникативните ни имения - Подхранва творческата ни мисъл и яснота на ума.

Всички от гореспоменатите ефекти са преживени лично от милиони хора, практикуващи медитация.

"Медитацията не е концентрация. Медитацията е отпускане на ума. Медитацията е изкуството да не правиш нищо." Шри Шри Рави Шанкар

Няма коментари:

Публикуване на коментар