сряда, 8 май 2013 г.

Чудесно място, чудесна организация, чудесен курс! | Изкуството да живееш

Изкуството да живееш - част 2 е 5-дневен целодневен курс, който се провежда в хотел на живописно място сред природата. Същият курс може да бъде проведен в присъствието на Шри Шри Рави Шанкар и обикновенно се провежда в Европейския център на фондация Изкуството да живееш в Бад Антогаст, Германия.
 Тази година курсът се проведе на едно изпълнено с енергия място – с. Кюлевча, лежащо в покрайнините на Шумен, непосредствено до известния с магичността си Мадарски конник. Гостоприемно ни посрещнаха от Villa Bulgara Eco, с техните бутикови, издържани във винтидж стил, пропити с дъха на цветни аромати и романтика, стилно декорирани с внимание и грижа стаи.
 Дълбоки медитации, приятна йога, пречистващи пранаями, здравословна и вкусна храна, празнични вечери - това очакваше включилите се в курса между 27 февруари и 03 март. 

Разбира се, те не забравиха да ни заредят и с положителните си емоции след това силно преживяване. Ето и някои от тях: 

 Преживяване – добро, силно, много неща премислих, стигнах до извода, че просто трябва да се радваш и веселиш с другите – колко е просто.

 Отдавна исках да осъществя връзка със себе си. Чувствах се изгубена и се намерих. Благодаря.

 Както при Шри Шри Рави Шанкар, чувството му за хумор подпомага възприемането на мъдростта, която носи. За мен тишината не беше трудна.. Умът ми има нужда от още тишина. Курсът от утре продължава за мен.

 Практиките, медитациите и дълбоките процеси, преподавани в курса Изкуството да живееш - част 2, ни дават дълбоко осъзнаване за движението на енергията в тялото и природата на емоциите. Знанията и преживяванията ни научават как лесно и безусилно да се справяме с емоции като гняв, страх и депресия в ежедневния живот. Нашите участници успяха да намерят дълго търсената тишина и спокойствие, както сами ни разказаха.  

Мислех, че винаги трябва да се говори нещо, за да няма скука и еднообразие. Осъзнах, че съм говорила толкова излишни и незначителни неща, които всъщност са ми пречели да виждам и да усещам истинските, реалните неща. Айсел Ридван Мурад – гр. Силистра 

Взех решение за първи път в живота си не с главата си, а със сърцето си. Всичко се нареди идеално. Никакви пречки. Курсът беше невероятен. 

Курсът беше както винаги предизвикателство в много отношения. Припомни ми вярата, която явно съм пренебрегнала напоследък. Припомни ми и истинския смисъл, който бях позабравила. Ади 

За първи път успях да медитирам.. Научих и много нови неща, но най-важното: трябва да даваш, без да очакваш нещо в замяна, дори благодарност. 

Често се случва да се върнем от почивка още по-изтощени и нуждаещи се от още почивни дни. Изкуството да живееш - част 2 е почивка в истинския смисъл на думата, от която човек се завръща отпочинал физически и психически, изпълнен с енергия и подмладен. Или както Шри Шри Рави Шанкар, основател на фондация Изкуството да живееш, сам обяснява: "Чрез този курс се променя нервната система, мисленето се прояснява, сърцето се отваря и силата бликва." 

Повече информация за Изкуството да живееш България
Ако искате да участвате в нашите курсове може да следите за предстоящите събития тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар