понеделник, 1 юли 2013 г.

Вижте забавното видео за действието на Сударшан крия - Изкуството да живееш


Редица независими изследвания показват, че дихателната техника Сударшан крия е ефективно средство за справяне със стреса. Научно изследване в Швеция показва, че Сударшан крия значително намалява стреса, безпокойството и депресията, пред които се изправяме във ежедневния живот, и увеличава оптимизма и благосъстоянието ни. Тя е ефективна е колкото стандартното лечение с антидепресантни лекарства, няма странични ефекти и оказва по-малка тежест на портфейла ни.

Психолозите от Индийския национален институт по психическо здраве открили, че нивата на хормона на стреса кортизол са значително по-ниски при хората, които практикуват Сударшан крия.

Сударшан крия също така може да подобри способността ни да се отличаваме, благодарение на повишената мозъчна функция. Научно изследване показва, че Сударшан крия значително подобрява дейността на бета вълните, които се свързват с по-висока будност и подобрена фокусираност. Независими изследвания по целия свят показват, че Сударяшн крия е мощна дихателна програма, която значително намалява стреса и подобрява дейността на мозъка. Това може да подобри способността ни да се фокусираме, да разрешаваме проблеми и да разбираме сложни теми.



В допълнение към физическите благоприятни ефекти като по-нисък холестерол и силен имунитет, редовната практика на Сударшан крия облекчава безпокойството и съдейства за повишено чувство на благосъстояние и позитивни емоции. Всъщност, пролактинът, хормонът на чувството на благосъстояние, показва значително увеличение още от първото занятие на практикуване на Сударшан крия.

А добре известно е, че емоционалното благосъстояние е директно свързано с продуктивността, концентрацията, способността ни да научаваме и успеха. Ползите от практикуването на Сударшан крия за всеки бизнес, организация или семейство са очевидни и резултатите се увеличават с течение на времето.



В свят, в който всеки е под увеличаващо се напрежение, редовната практика на Сударшан крия създава силно предимство за нашите ум, тяло и начина, по който взаимодействаме с всеки около нас.

Сударшан крия може да бъде научена в курса Изкуството да живееш Част 1 на фондация Изкуството да живееш. 


 Фондация Изкуството да живееш

Няма коментари:

Публикуване на коментар