четвъртък, 5 септември 2013 г.

Камлеш Барвал отново в България с Изкуството да живееш!


След летните приключения на детските лагери на Изкуството да живееш, есенно-зимният сезон настъпва с пълна сила! Предстоят ни месеци с посещения на изключително инетерсни личности - всички от голямото международно семейство на Изкуството да живееш!
Ето и първата интересна среща: 
От 30-ти октомври до 3-ти ноември очаквайте мега курс по Шри Шри Йога в София с чаровната инструкторка от Индия Камлеш Барвал.



Камлеш Барвал е международен учител от фондация Изкуството да живееш. Тя пътува по целия свят, за да обучава хора от различен произход, култура и религия как ефективно да управляват своя ум и емоции, да елиминират стреса, да живеят в хармония и разнообразие и да сътворят мир и радост в живота си чрез лесни, но дълбоки йога техники.

В последните 12 години с фондация Изкуството да живееш, Камлеш преподава засилено в Индия, Казахстан, Близкия изток, Китай и Русия. Освен че е преподавател в много от курсовете Изкуството да живееш, тя е специалист в обучението на треньори по Шри Шри Йога - балансирана и ефективна програма от йога пози, дишане, медитация и йога мъдрост, създадена, за да помага в премахването на личните бариери и в осъзнаването на пълния потенциал, предлагайки личните таланти в служба на обществото.

Камлеш Барвал е родена в хималайската част на Индия и е завършила бакалавър по Бизнес администрация. Точно там, тя се обръща към фондация Изкуството да живееш, за да намери начини за справяне със стреса, тревожността и препядствията, които годините в университета са и донесли. Но това, което е започнало просто като практика за здраво тяло и спокоен ум, скоро се превръща в начин на живот без да има връщане назад.

Днес, като един от най-търсените Шри Шри Йога учители, Камлеш живее в международния център на фондация Изкуството да живееш в Бангалор, под постоянните насоки и покровителство на нейния Учител – Шри Шри Рави Шанкар.

Тя е известна със своето изящество в изпълнението на асани – нейните уроци са съчетание на лекота, забавление, хумор и голямо количество добре обяснено йогическо знание и философия. Имайки таланти в различни насоки, Камлеш не само преподава медитация и йога – благодарение на мениджърските и способности, тя успешно оглавява отдел Човешки ресурси в международния център на фондация Изкуството да живееш в Бангалор през последните 2 години. Също така, тя е режисирала и участвала в редица йога видео уроци и филми със знание.

От 2005 година насам, Камлеш е била координатор на 5 Международни конференции на Жените, събирайки хиляди жени лидери, за да се дискутират начините за засилването на позицията на Жената и признаването на постиженията и приноса й. Тя е твърд застъпник на каузата за Образованието на момичета от много години.
Вижте няколко думи за курса ДСН от Камлеш:






На въпрос "Как можем да бъдем щастливи? Може ли йога практиката да ни донесе щастие?", Камлеш отговаря:
"Вижте, щастието не е някъде навън, по света. То е нашата истинска същност. То е това, което сме. Ние прикриваме истинската си природа под слоеве безразличие и усложнения, докато растем. Ако можем да се оттървем от всички тези слоеве и да бъдем просто себе си, то тогава това ще е ключът към безкрайното щастие и радост. Този процес на свързване с истинската ни същност е йога, това е Изкуството да живееш."


"Йога не е просто някакви позиции, асани - досещате се, че да си хванеш крака и да го поставиш зад главата не е йога. Позициите, практикуването на асани, помага за пречистването на тялото, помага за изясняване на ума и подреждане на всички мисли, постоянно въртящи се в главата. Практиката ти помага да се успокоиш, за да се подготвиш за дълбокото изживяване на Йога. Да стигнеш отвъд ума - това е йога изживяване!" - казва още Камлеш.

 

 

Защо да посещаваме Шри Шри Йога курсове, когато можем да научим всичко от телевизия, книги, интернет?

  Камлеш Барвал:
Цялата информация е в инернет. Вие единствено трябва да направите едно търсене в Гугъл и ще получите отговори на всичките си въпроси. Но това не означава, че вече няма да ходите на училище, нали? По същия начин можете да четете книги за правилното изпълнение на йога позите, за правилното дишане, но книгите не могат да ви дадат преживяване на единство, което всъщност е йога. Учителят е много важен в нашия живот. Учителят е този, който ще превърне цялата информация в истинско изживяване. Знанието от опита може да дойде единствено от Учителя, някой, който вече е минал по този път, опитен водач. Затова - за да се превърне информацията в знание имаме нужда от Учител!




Няма коментари:

Публикуване на коментар