вторник, 10 септември 2013 г.

Нови дати за курсове със Свами Джотирмая!






Световноизвестният учител от Индия Свами Джотирмая посети България вече няколко пъти, като през неговите курсове преминаха над хиляди души. Поради огромния инерес тази година той ще гостува отново на фондация Изкуството да живееш в България.  

Свами Джотирмая е първият заместник и един от най-близките последователи на Шри Шри Рави Шанкар - основател на Фондация Изкуството да живееш. След Русия, Монголия, Дубай, Индонезия, Тайван, Абу Даби, Бахрейн, Оман и други, България е първата европейска страна, удостоена с честта да го посрещне.
   
В едно от посещенията си в България през 2011, Свами Джотирмая проведе мега курса „Събуди се и се разтърси", в който взеха участие 1200 българи. "Събуди се и се разтърси" е 3-дневен курс, който включва йога, мъдрост, медитиция, музика и забавление. Само в 3 занятия по 2 часа участниците научават практични техники за зареждане с енергия и справяне със стреса, подобряват здравето и съня си, засилват имунната си система, чувстват се по-млади и жизнени. Участниците завършват обучението изпълнени с ентусиазъм, по-спокойни и с по-ясен ум.
Курсът "Изкуството на дишането" със Свами Джотирмая събра над 500 души в зала 7 на НДК. Голяма част от участниците изразиха желание да се запишат за следващото ниво на курса - "Изкуството на тишината" с Шри Шри Рави Шанкар в Боровец. Участниците бяха очаровани от невинността, чистотата и позитивното излъчване на Свами Джотирмая. Той от своя страна даде възможност на българските инструктори да водят много от процесите и знанията по време на курса като самите те направиха прекрасно впечатление на участниците. Много от участващите в курса поздравиха доброволците и учителите за перфектната организация въпреки огромния брой участници. По-късно Свами Джотирмая сподели, че този курс е не само огромен успех за българската фондация, но и за световната организация, защото подобни големи курсове със силна енергия се случват само в Индия и то много рядко.


През ноември отново ще имаме щастието да се срещнем със Свами Джотирмая, който ще направи 4 публични занятия: 

- София Медитира, 14 ноември, НДК, зала 3

- Пловдив Медитира, 18 ноември, х-л Новотел

- Бургас Медитира, 19 ноември, Драматичен театър

- Варна Медитира, 20 ноември, Фестивален комплекс

А за тези, които са по отдавна във фондация Изкуството да живееш и са изкарали поне 2 курса Изкуството да живееш - част 2, ще имат възможността да се докосност до мъдростта и преживеят Курса за благословии.

На курса за благословии участниците в ще научат техниката на Шри Шри Рави Шанкар за благославяне и лекуване. 
Това е един уникален курс на фондация Изкуството да живееш, за който мнозина споделят, че е любимият им курс, заради дълбоките медитации и процеси, и по тази причина го повтарят отново и отново. 
За България е голяма привилегия, че курсът се провежда тук, защото обикновено този курс се провежда само в Ашрамите на фондация Изкуството да живееш само от най-старшите инструктори на фондацията - Свамитата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар