четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Бъди гордост за своя учител! - Изкуството да живеешКогато някой те обвинява, ти чувстваш тежък товар, и когато говориш за това, неприятното чувство се разпространява до всички около теб. В такъв момент се събуди и осъзнай, че ти си Аз-ът и нищо не може да те докосне. Всичко това е само една драма, която ти си създал. Ти си преминавал през това отново и отново. Всички обвинения, с които се сблъскваш в живота, са твое собствено творение. Знаейки това, ще се почувстваш свободен и лек.

ОбвинениеДа поемаш отговорност за всички преживявания в живота те прави силен и ще сложи край на мрънкането, отмъщението, обясненията и много други отрицателни наклонности. Поемането на пълна отговорност те освобождава.
Когато някой те обвинява, пряко или непряко, какво правиш?

       Регистрираш ли го в ума си и разстройваш ли се емоционално?       Отхвърляш ли го напълно, без да си вземеш поука от това?

       Говориш ли за това с други хора, губейки времето на всички?

       Самосъжаляваш ли се и обвиняваш ли своите недостатъци?

       Обвиняваш ли другия човек?

       Обобщаваш и увековечаваш ли проблема?Ако това се случва, ти не живееш съгласно това знание. Имаш нужда да изкараш основния курс на Изкуството да живееш поне шест пъти и да прочетеш всички знания.
Но ако ти:

       се смееш на това и дори не го забелязваш;        отнасяш се с него като с нещо, което не се е случило, нещо, за което дори не си струва да се говори или предприема някакво действие;       отнасяш се с мненията и обвиненията като с преминаващи облаци и по-скоро като забавление;

        не насърчаваш размишляването върху неприятни и негативни моменти;        си несъдещ и напълно непоклатим в твоето пространство на любов;        оставаш в центъра си и не се гордееш със своето израстване и мъдрост,Тогава ти си гордост за твоя наставник твоя учител.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар