петък, 4 октомври 2013 г.

Фондация Изкуството да живееш - дарение за домовете за деца, лишени от родителски грижи

Фондация Изкуството да живееш е международна неправителствена организация, фокусирана върху различни измерения на социална трансформация, детско образование, подсилване на жени и младежи и световен мир чрез йога, медитация, Сударшан крия и други духовни философии.
Фондация Изкуството да живееш поддържа образователна и социална дейност в 155 държави по целия свят. Курсовете и програмите за самоусъвършенстване на фондация Изкуството да живееш предлагат техники за освобождаване от стрес, подобряване на здравето, концентрацията и паметта, повишаване на осъзнатостта и постигане на хармонични отношения между хората.
Фондация Изкуството да живееш обръща засилено внимание на Децата на България - освен чрез образователните програми за деца, фондация Изкуството да живееш организира множество доброволчески дарителски акции в цялата страна. Една такава акция беше организирана в Пловдив - два дома за деца лишени от родителски грижи в Пловдив получиха ученически материали, учебни помагала и учебници, както и мебели, които да помогнат на децата да имат пълноценна учебна среда.


Тази инициатива беше предприета и успешно осъществена от пловдивската доброволческа група към фондация Изкуството да живееш, по социалния проект на фондация Изкуството да живееш "Стани доброволец за по-добра България". Даренията бяха осъществени с любезното съдействие на Комплекс за социални услуги за деца и семейства - Пловдив (КСУДС) и зарадваха децата в ЦНСТ "Майка Тереза" към КСУДС и ЦНСТ "Детска Къща" към КСУДС Пловдив.



 
За да развива хуманитарната си дейност от най-ранна възраст, фондация Изкуството да живееш провежда многобройни програми за подобряване на детското образование. Такива програми са летните лагери за деца и тийнейджъри - ART Excel и YES!, които целят да направят свитите в себе си и срамежливи деца, по-отворени и динамични, а по-агресивните и буйни деца - по-чувствителни и осъзнати. Успехът на лагерите се състои в изграждането на деца, които не губят своята усмивка и дух в трудните ситуации.
Друга програма на фондация Изкуството да живееш в подкрепа на детското образование е програмата Детство без агресия, която се провежда безвъзмездно в училища и домове за деца в неравностойно положение. Целта на тази програма на фондация Изкуството да живееш е да научи децата на възраст между 8 и 15 години как ефективно да се освобождават от стрес и негативни чувства и емоции като страх, гняв, агресия и др. Програмата на фондация Изкуството да живееш стимулира развитието на самоуважение, увереност и толерантност към другите, като цели да предотврати изблици на насилие у децата. До момента над 4000 деца са преминали тази програма на фондация Изкуството да живееш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар